9ο Γυμνάσιο Λαμίας – Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατανομή μαθητών

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 14ου και 20ου Δημοτικών σχολείων με έκπληξη και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, πληροφορηθήκαμε την απόφαση κατανομής αποφοίτων Δημοτικών σχολείων στα Γυμνάσια του Νομού για το σχολικό έτος 2017-2018. Στα γυμνάσια που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά περιλαμβάνεται το 9ο Γυμνάσιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα δημοτικά μας.

Ας σημειωθεί πως αυτό το γυμνάσιο θα λειτουργήσει με έξι χρόνια καθυστέρηση, μιας και τη στιγμή που παραδόθηκε το κτίριο το 2011 οι ανάγκες μετα-στέγασης του 5ου Λυκείου Λαμίας προείχαν. Η περιοχή πολύ καιρό τώρα περιμένει τη λειτουργία του 9ου για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των δημοτικών μας που ως τώρα πήγαιναν στο 2ο και το 7ο γυμνάσιο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο 9ο Γυμνάσιο θα έρθουν οι μαθητές:

  • του 7ου Δημοτικού (35 μαθητές)
  • του 21ου Δημοτικού (Σταυρού) (24 μαθητές)
  • του 14ου (20 μαθητές).

Όσο για τους μαθητές του 20ου (20 μαθητές) επιλέγεται να συνεχιστεί η ταλαιπωρία τους αφού τους στέλνουν και πάλι στο 7ο Γυμνάσιο.

Επειδή:

Το 14ο – 20ο Δημοτικό πρέπει να αντιμετωπισθεί ενιαία και χωρίς κανένα διαχωρισμό. Τα παιδιά μας πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος, να φοιτήσουν στο κοντινότερο γυμνάσιο. Δεν είναι λογικό ούτε εξυπηρετεί κανέναν, παιδιά που μένουν στην ίδια περιοχή στους ίδιους δρόμους ακόμα και στα ίδια κτίρια να καταλήγουν σε διαφορετικά γυμνάσια.

Αν οι ανάγκες της περιοχής είχαν πρωτίστως καλυφθεί με απόφαση που κατένειμε τους απόφοιτους μαθητές των δημοτικών μας, όπως είναι λογικό, στο 9ο γυμνάσιο και παρέμεναν κενές θέσεις, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να συμπληρωθούν οι θέσεις αυτές από παιδιά άλλων περιοχών της πόλης.

Έχει προβλεφθεί από τη Διεύθυνση η μεταφορά των μαθητών του 21ου Δημοτικού (Σταυρού) σε γυμνάσιο της Λαμίας.
Ζητάμε αλλαγή στην απόφαση κατανομής.

Το 9ο γυμνάσιο να συμπεριλάβει τους 20 μαθητές του 20ου Δ.Σ. Οι 24 μαθητές του 21ου Δ.Σ μπορούν να μεταφερθούν στο 7ο γυμνάσιο.
Απαιτούμε την άμεση διευθέτηση του δίκαιου αιτήματός μας

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των 14ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας:

Τις επόμενες ημέρες μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών θα συγκεντρώνουν υπογραφές. Θα πρέπει να έχουμε καθολική συμμετοχή.

Κατεβάστε το έντυπο διαμαρτυρίας και συγκεντρώστε όσες περισσότερες υπογραφές μπορείτε από εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *