Τράπεζα αίματος – Oι συμμετοχές των γονέων δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των μαθητών

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπενθύμιση προς τους γονείς & κηδεμόνες

ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Υπενθυμίζουμε την πρόθεση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας, για την διεξαγωγή οργανωμένων και μαζικών αιμοδοσιών στο χώρο του σχολείου, με σκοπό την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων, στη Τράπεζα Αίματος που έχουμε δημιουργήσει. Οι έως τώρα συμμετοχές δεν αγγίζουν τον απαραίτητο αριθμό αιμοδοτών (26 συμμετοχές).

Παρακαλούμε όσοι από εσάς πληρείτε τις προϋποθέσεις κι επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στις αιμοδοσίες, να συμπληρώσετε την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που σας επισυνάπτουμε. Η Τράπεζα αίματος «στα χαρτιά», έχει δημιουργηθεί, μένει να της εξασφαλίσουμε επαρκή αποθέματα.

Σημείωση: Όσοι γονείς και κηδεμόνες έχουν συμπληρώσει την παρακάτω αίτηση για τη συμμετοχή τους, δεν χρειάζεται να το πράξουν ξανά, έχουν καταχωρηθεί ως ενδιαφερόμενοι.

Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πρώτη ομαδική αιμοδοσία μέσα στον μήνα Μάιο. Θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ημερομηνία.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η αποκλειστική αρμοδιότητα διαχείρισης του αίματος ανήκει στην Επιτροπή Διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος που τελεί υπό την εποπτεία του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και των Γενικών Συνελεύσεων.

Στους τακτικούς αιμοδότες παρέχεται κάλυψη των αναγκών που αφορούν τα παιδιά τους και τους ίδιους όταν χρειάζεται (ανάλογα με τα αποθέματα). Σε τρίτα πρόσωπα που θα υποδείξουν παρέχεται έως μία (1) φιάλη αίμα.

Στα υπόλοιπα μέλη των συλλόγων, τα οποία δεν είναι αιμοδότες, παρέχεται κάλυψη των αναγκών που αφορούν μόνο τα παιδιά τους για όσο διάστημα φοιτούν στα σχολεία μας και τους ίδιους μόνον εφ’ όσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι αδυνατούν να δώσουν αίμα για λόγους υγείας.

Λεπτομέρειες για τον κανονισμό της Τράπεζας Αίματος έχουν αναρτηθεί στους πίνακες του σχολείου μας, καθώς και στην ιστοσελίδα των Συλλόγων www.1420.gr

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται είτε μεμονωμένα (σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι γίνεται για την Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων μας), είτε ομαδικά (κατά την Ημέρα Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας δύο φορές το χρόνο, κατά τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο).

Υπεύθυνοι αιμοδοσίας :

  • Επίσκοπος Ευάγγελος (6947604904) για το 14ο
  • Ασπρογιάννης Κωνσταντίνος (6944026019) για το 20ο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *