Σύλλογοι γονέων |Εκπαιδεύσαμε τους μαθητές μας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, οργανώνει σε σχολεία το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση για μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, με τίτλο «Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – Τα παιδιά σώζουν ζωές».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί την πρόσφατη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εκπαίδευση των μαθητών στην ΚΑΡΠΑ, από την ηλικία 12 ετών ή και νωρίτερα, για 2 ώρες το χρόνο, σ’ όλο τον κόσμο (Kids Save Lives – Training School Children in Cardiopulmonary Resuscitation Worldwide).Είναι πρόγραμμα του ERC και πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές. Το πρόγραμμα έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (απόφαση αρ.49/17-2-2015 απόσπασμα πρακτικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

Η ομάδα της Ε.Ε.Ε.Π.Φ. ( Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ) Λαμίας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση μαθητών στην ΚΑΡΠΑ» προτίθεται να εκπαιδεύσει μαθητές Δημοτικών Σχολείων Λαμίας.

Υπεύθυνος για τη ΣΕΦΑΑ είναι ο κ. Διγγελίδης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής, ενώ από την ΕΕΕΠΦ η κα Ελένη Πολύζου, ιατρός αναισθησιολόγος του Γ.Ν. Τρικάλων, τοπικά για την Λαμία από την ΕΕΕΠΦ υπεύθυνος είναι ο Κυπριώτης Σπύρος διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου, ERC director. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια ερευνητικού έργου της ΣΕΦΑΑ με την επίβλεψη του κ. Διγγελίδη.

Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων μας, τον κο Κύρκο Νικόλαο, την Κα Σίμου Αικατερίνη και τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων – οι οποίοι είναι και χορηγοί αυτής της προσπάθειας – προσκάλεσαν την τοπική ομάδα του προγράμματος και εκπαίδευσαν για ένα τρίωρο τα  τμήματα της ΣΤ’ τάξης. Η εκπαίδευση ξεκίνησε με μία ομιλία σχετική με το πρόγραμμα «Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – Τα παιδιά σώζουν ζωές», και στη συνέχεια οι μαθητές προχώρησαν στην πρακτική εκπαίδευση. Το τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης περιελάμβανε τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης από τον κάθε μαθητή.

Ευχαριστούμε θερμά τον επικεφαλής της ομάδας ΕΕΕΦΠ, Κο Κυπριώτη Σπύρο, και την ομάδα του που με χαρά εκπαίδευσαν τους μαθητές μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους διευθυντές μας που συναίνεσαν, ώστε να γίνει αυτή η προσπάθεια πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκπαίδευση των μαθητών μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *