Σύλλογοι Γονέων |Άκρως επιτυχημένη η πρώτη οργανωμένη αιμοδοσία

Επιτυχημένη κρίθηκε από το Κέντρο αιμοδοσίας η πρώτη μας οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώσαμε οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 14ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο χώρο των σχολείων μας, εξασφαλίζοντας επάξια το επόμενο ραντεβού για τις 22 Μαΐου 2016.

Περισσότεροι από 35 γονείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να προσέλθουν και να μας αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους, συγκεντρώνοντας 25 φιάλες αίματος. Πολλοί δε από αυτούς, παρευρέθηκαν συνοδευόμενοι από τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με θαυμασμό από κοντά τη διαδικασία της αιμοληψίας, θέτοντας ερωτήσεις στο γιατρό Κο Ξυνοτρούλα Ιωάννη και τη μικροβιολόγο Κα Λυκοτσέτα Ελένη.

Η τράπεζα αίματος του συλλόγου μας αποτελεί τη σημαντικότερη πρωτοβουλία που συνέλαβαν και οργάνωσαν μέλη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, την οποία – από ό,τι φάνηκε – αγκάλιασαν οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών του σχολείου μας αλλά και πολλοί φίλοι αυτών. Προτείνοντας και διατηρώντας διαχρονικό το σύνθημα «Ελάτε με τα παιδιά σας, γίνετε παράδειγμα» θα επαναλάβουμε το κάλεσμα τον ερχόμενο Μάιο.

Στιγμιότυπο 2015-11-22, 6.17.09 μ.μ.

Η  επιτροπή αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος και τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσήλθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία αιμοληψίας, είτε κατάφεραν να δώσουν αίμα είτε όχι.

Είναι πραγματικά συγκινητικό όταν διαπιστώνεις πως σήμερα με τα τόσα προβλήματα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης και κακά τα ψέματα αντιμετωπίζουμε όλοι λίγο πολύ, ακόμη και προβλήματα επιβίωσης πολλές φορές, βρίσκουμε τη δύναμη να ενδιαφερθούμε για τον διπλανό μας.

Να θυμίσουμε πως όλοι οι μαθητές των σχολείων μας καλύπτονται πλήρως σε περίπτωση ανάγκης είτε ο γονιός και κηδεμόνας συμμετείχε στη σημερινή αιμοδοσία είτε όχι.

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να προσέλθετε στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας ή σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας και να αιμοδοτήσετε για λογαριασμό της:

«Τράπεζα Αίματος Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 14ου & 20ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας».

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ

(Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την ώρα της αιμοδοσίας)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *