Συνάντηση διευθυντών με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων 14ου – 20ου δημοτικών σχολείων Λαμίας

Σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα διεξήχθη χθες 21 Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων μας, Κο Κύρκο Νικόλαο (14ου δημοτικού σχολείου) και Κας Σίμου Κατερίνας (20ου δημοτικού σχολείου). Από την πλευρά μας, παρόντες και παρούσες είμαστε σχεδόν όλοι όσοι και όσες αποτελούμε τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων. 

Ερωτήσεις και προβληματισμοί τέθηκαν εκατέρωθεν των συμμετεχόντων, με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις. Μετάξυ το θεμάτων συμπεριλήφθηκαν:

  • Προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου συμφωνήθηκε συνάντηση και από κοινού καταγραφή των όποιων προβλημάτων, με σκοπό την γνωστοποίηση αυτών, στην αντιδήμαρχο Κα Αργύρη.
  • Η απουσία λόγω αναρρωτικής αδείας, της Κας Αργυροπούλου και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την προσωρινή αντικατάστασή της.
  • Η συνέχιση και φέτος του ξεχωριστού προαυλισμού των μαθητών στα διαλείμματα, με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ των μεγαλύτερων και των μικρότερων σε ηλικία, μαθητών. Για το λόγο αυτό η πρώτη και η δευτέρα τάξη βρίσκονται στο ίδιο χώρο, ενώ σε ξεχωριστό προαύλιο βρίσκονται κατά τα διαλείμματα η τρίτη με την Τετάρτη και η πέμπτη με την έκτη αντίστοιχα.
  • Η μικρή αίθουσα του φαγητού, για τους μαθητές του ολοήμερου σχολείου και τι ενέργειες μπορούμε να κάνουμε για την κατάσταση αυτή, καθώς και η πιθανή αγορά ενός θερμικού φούρνου για όσους γονείς δεν επιθυμούν να ζεσταίνεται το φαγητό των παιδιών τους σε φούρνο μικροκυμάτων.
  • Η Συναντήση γονέων και κηδεμόνων με τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, με σκοπό την ανάδειξη προβλημάτων σε θέματα εκπαίδευσης, και προγραμματισμός αυτής στο επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Η ανανέωση της άδεια χρήσης των χώρων του σχολείου με σκοπό τον προγραμματισμό –  και φέτος  – δραστηριοτήτων για όλους τους μαθητές των σχολείων μας, με την οικειοθελή συμμετοχή εκπαιδευτικών, όπως Μουσική, Γαλλικά, πιθανόν Ισπανικά, Προγραμματισμός (ρομποτική), και παραδοσιακούς χώρους για ενήλικες (υπό συζήτηση).
  • Τη συλλογή μαγειρεμένου λαδιού (τηγανέλαιο) στην δεξαμενή που έχουμε εγκαταστήσει στο σχολείο μας.
  • Επίσης ζητήσαμε την άδεια για την πρώτη ομαδική αιμοδοσία στο χώρου του σχολείου, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 – 13.00, με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων της Τράπεζας αίματος των συλλόγων μας (5 φιάλες απόθεμα για 381 μαθητές) . Αιτήσεις συμμετοχής θα μοιραστούν σε όλους τους γονείς & κηδεμόνες τις επόμενες ημέρες, μέσω των δασκάλων ανά τάξη.

Οι διευθυντές μας ενημέρωσαν επίσης για την εκπαίδευση που δέχθηκαν οι δάσκαλοι, στη χρήση πυροσβεστήρων από εξειδικευμένο προσωπικό για τέτοιου είδους θέματα. Αντιλισθιτικές ταινίες θα τοποθετηθούν σε όλα τα σκαλιά του κτίριου και σε άλλα σημεία ολίσθησης, με πρωτοβουλία των διευθυντών.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέα συνάντηση εντός της σχολικής χρονιάς, καθώς βγάλαμε πραγματικά πολύ καλά συμπεράσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *