Οργανωμένη Αιμοδοσία |Για τα παιδιά μας δίνουμε …»και το αίμα μας»

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 14ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας,  διοργανώνουμε εθελοντική ομαδική αιμοδοσία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015   και ώρα 10.00 π.μ.– 1.00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου Αμφικτυόνων 42.

Από τα πιο ωραία συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, είναι αυτό της προσφοράς. Είναι η αναγνώριση ότι η όποια προσφορά μας πιάνει τόπο και έχει αξία για μας και τους συνανθρώπους μας.

Επειδή λοιπόν ο χώρος του σχολείου αποτελεί για μας ένα σύνολο ανθρώπων με δεσμούς και σχέσεις καθημερινές, σκεφτήκαμε  να ξεκινήσουμε άλλη μια δράση που θα μας ενώνει περισσότερο και θα μας θέτει άλλον ένα κοινό στόχο. Η ύπαρξη Τράπεζας Αίματος εξασφαλίζει αποθεματικά σε περίπτωση ανάγκης για εμάς και τους συγγενείς μας. Η λήψη αίματος αποτελεί μια απλούστατη διαδικασία, η οποία διαρκεί 5-15 λεπτά από το χρόνο μας.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015   και ώρα 10.00 π.μ.– 1.00 μ.μ. 

στο χώρο του σχολείου μας

blond_logo

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Λαμίας» καλοδέχτηκε την πρόσκληση μας και θα παρευρεθεί στο χώρο του σχολείου μας. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως η μη συμμετοχή μας, σημαίνει και αποκλεισμό αποδοχής προσκλήσεων στο μέλλον.  Πριν την αιμοδοσία, ο κάθε υποψήφιος αιμοδότης θα πρέπει να έχει λάβει πρωινό. Επίσης, θα εξεταστεί από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα συμπληρώσει ειδικό ερωτηματολόγιο που αποβλέπει στην αποκάλυψη παθήσεων, οι οποίες συνιστούν απαγόρευση για τη λήψη αίματος. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται με τη συνεργασία του αιμοδότη και υπογράφεται από αυτόν.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015   και ώρα 10.00 π.μ.– 1.00 μ.μ. 

στο χώρο του σχολείου μας

Επίσης θα γίνει προσδιορισμός της αιμοσφαιρίνης και του αιματοκρίτη του υποψηφίου, καθώς και σφυγμομέτρηση.

Αίμα μπορούν να δίνουν όλοι οι ενήλικοι (18-62 ετών) άφοβα κάθε έξι μήνες.

Καλούμε όλους τους μπαμπάδες, μαμάδες και κηδεμόνες των μαθητών μας,  να συμβάλλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Προσπαθήστε να το διαδώσετε όσο περισσότερο μπορείτε, προκειμένου αυτή η μέρα να είναι μία γιορτή προσφοράς στο σχολείο μας.

Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *