Με βροχή και κρύο η παρέλαση στην Λαμία, δείτε το video

Με καμάρι και χαμόγελο παρέλασαν οι μαθητές της Λαμίας παρά την έντονη βροχόπτωση και το κρύο. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση αφού δεν ήταν λίγοι οι γονείς που διαμαρτύρονταν και ανησυχούσαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Σε σύσκεψη όμως που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης αποφάσισαν οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί για την σημερινή ημέρα να παρελάσουν κανονικά. Τα παιδιά αψήφησαν το κρύο και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας. Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μαθητές μικροί και μεγάλοι τίμησαν την σημερινή ένδοξη ημέρα για το ελληνικό έθνος.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησε με την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και αμέσως μετά κλήρος και φορείς μεταφέρθηκαν στην πλατεία Πάρκου όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση στην Λαμία πραγματοποιήθηκε χωρίς κάγκελα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραίσκου παρά το αίτημα της Γενική Αστυνομικής Διεύθυνσης για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Σε επιστολή της περιφέρειας προς της αστυνομία τονίσθηκε πως πρόκειται για εκδηλώσεις, τιμής και μνήμης που εμπεδώνουν την ενότητα του λαού μας και με αυτόν τον τρόπο , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξέφρασε την καθολική της αντίρρηση στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο χώρο της παρέλασης. Γεγονός που προφανώς δυσαρέστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιφέρειας που δεν συμμετείχε τελικά στον σημερινό εορτασμό.


Παρέλαση Λαμίας 28-10-2014 by LAMIASTARGR
DSC01102-1

lamiastar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *