ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Παραμύθια από το σεντούκι της γιαγιάς» στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας

Λαμία, 12/11/2014

Δράσεις στα πλαίσια της δημιουργίας ανταλλακτικών βιβλιοθηκών

Η Πολιτιστική Ομάδα ΣΕΠΕ Φθιώτιδας ανταποκρινόμενη στη επιθυμία γονιών και παιδιών να συνεχιστούν οι δράσεις που αφορούν στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: « Παραμύθια από το σεντούκι της γιαγιάς» στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας , την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 5.00 μ.μ.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες από το 2ο ΚΑΠΗ Λαμίας θα διηγηθούν παραμύθια που θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια και θα τραγουδήσουν μαζί μας. Η ιδέα της ανταλλαγής βιβλίων ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη και αγκαλιάστηκε από τα παιδιά και τους γονείς με ενθουσιασμό. Στόχος μας είναι να ασκήσουμε τα παιδιά στην ανταλλαγή του βιβλίου ,με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε στο μέλλον , όταν πια θα έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες σε πλατείες και γειτονιές.

Οι δημιουργοί και υποστηρικτές των ανταλλακτικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα περιγράφουν την έννοια της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στην ιστοσελίδα τους (http://vivliothiki.org/) , το οποίο μας εκφράζει απόλυτα. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

Σας περιμένουμε , μικρούς και μεγάλους να ζήσουμε το παραμύθι!

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *